Nasza strona korzysta z plików cookies w celach statystycznych i funkcjonalnych. Warunki przechowywania lub dostępu do plików można określić w ustawieniach przeglądarki internetowej.

Krasnolód

Lody

ICH PRODUKCJA TO NASZE OCZKO W GŁOWIE. KIERUJEMY SIĘ W NIEJ NASTĘPUJĄCYMI ZASADAMI.

U nas nie zjesz lodów truskawkowych gdy nie ma sezonu na truskawki. Dlaczego? Bo korzystamy tylko ze świeżych surowców. Wiosną jeździmy do lasów aby zebrać młode pędy sosen, z których następnie robimy syrop służący do kilku smaków lodów. Stosujemy niespotykane na co dzień w lodziarniach techniki, jak posługiwanie się refraktometrem, który sprawdzając stopień załamania światła podaje procentową zawartość cukru w owocu, dzięki czemu wiemy jak zachować idealną konsystencję i strukturę lodów.

Tworzymy własne zaskakujące smaki. Czy próbowałeś kiedyś belgijskiej czekolady z czarnym fermentowanym czosnkiem, albo lodów na bazie skórek z chleba na zakwasie. Do dziś wspominane są nasze smaki takie jak: śledź, masło orzechowe z bekonem, kiszone winogrona, czy sorbet na soku z kiszonych ogórków.

Preferujemy produkty lokalnych producentów, a wybierając produkty zagraniczne zawsze selekcjonujemy te najwyższej jakości. Polskie sezonowe owoce, orzechy laskowe z Piemontu, pistacje z żyznych gleb wulkanu Etna. Takie właśnie produkty znajdziesz w naszych lodach.