O nas
NAZYWAMY SIĘ BARTOSZ DERYŁO I BARTŁOMIEJ RYCHLIK. WITAJ W KRASNOLÓDZIE – LODZIARNI, KTÓRA POWSTAŁA Z POŁACZENIA NASZYCH PASJI, WYKSZTAŁCENIA I KOMPETENCJI.
Zespół
Logistyk z zapałem do sprzedaży i biotechnolog żywności z analitycznym podejściem do biznesu. Zdolności organizacyjne i konkretna wiedza technologiczna. Serce i rozum. Jeśli dodać do tego żony, które również są technologami żywności, przyjaciół, którzy dziś są współpracownikami i pracowników, którzy zaczynali z nami przygodę jako stali klienci to mamy receptę na biznes, w którym relacje i atmosfera odgrywają główną rolę w wytwarzaniu lodów, które są dla nas całym światem.
Historia
FIRMA ZOSTAŁA ZAŁOŻONA W CZERWCU 2015 ROKU. Razem z naszymi żonami Asią i Justyną postanowiliśmy stworzyć lodziarnię, która będzie zajmowała się dostarczaniem lodów do najlepszych wrocławskich restauracji. Pomysł powstał z uwagi na możliwość wsparcia się doświadczeniem i umiejętnościami Tomka Szypuły, szwagra Bartka Rychlika, technologa lodziarstwa z ponad dwudziestoletnim doświadczeniem w branży, a później Mistrza Polski Lodziarstwa 2017.
Dzięki uprzejmości rodziców, rozpoczęliśmy działalność w garażu w Pietrzykowicach i zajęliśmy się dostawami do wrocławskich restauracji. Po roku takiej działalności, z uwagi na rozwój przenieśliśmy się na ulicę Komuny Paryskiej 10 we Wrocławiu. Zgodnie uznaliśmy, że oprócz samej produkcji dla gastronomii, spróbujemy dotrzeć również do klienta detalicznego.
18 sierpnia 2016 roku powstał pierwszy stacjonarny KRASNOLÓD, w którym lody serwowane były z okienka. Sprzedażą zajął się Bartek D., a produkcją Bartek R. Po 18 dniach intensywnej pracy przez 16 godzin, w końcu udało nam się zrobić dzień wolnego i znaleźliśmy pierwszego pracownika. Dalej sprawy potoczyły się już tylko lepiej.
